Behandlingar

ALLMÄNTANDVÅRD

Vi vill att du skall känna dig bekväm och trygg när du kommer till oss. Hos oss möts du av erfarna tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor som tillsammans erbjuder dig tandvård med högsta kvalitet i en avslappnande och stressfri miljö. Kliniken är modernt utrustad och vi använder oss av digital röntgen vilket är mer miljövänligt och ger en betydligt lägre stråldos till dig som patient jämfört med traditionell röntgen. Allmäntandvård innebär egentligen all typ av ”vanlig tandvård” såsom undersökningar, lagningar, bettskenor, rotbehandlingar, behandling av tandlossningssjukdom, behandling av slemhinneförändringar, kronor och broar mm. En behandling hos oss börjar alltid med en fullständig undersökning som sedan ligger till grund för planering av eventuell vidare behandling. Om vidare behandling är aktuell lämnar vi alltid ett kostnadsförslag på den föreslagna behandlingen.

foretag20110908_kungskliniken_006
Barntandvård

Vi tycker att det är både kul och trevligt att ha hela familjen som patienter. Därför erbjuder vi tandvård för alla. För närvarande har vi dessvärre inte möjlighet att ta emot nya barn utan fokuserar på de barn som vi redan har listade hos oss. Vi meddelar här på hemsidan när vi återigen tar emot nya barnpatienter. Vi vet hur viktigt det är att första kontakten med tandvården blir en positiv och trygg upplevelse. Hos oss blir ditt barn kallat efter individuellt behov, ibland med täta intervall om behov finns. Vanligtvis behöver barn bara komma på undersökningar men ibland behöver de även laga tänder eller få hjälp med tandreglering. För barn och ungdomar under 23 år är tandvården kostnadsfri.

Tandhygienistbehandling

Till tandhygienisten går man av flera anledningar. Dels för att få tänderna undersökta, precis som hos tandläkaren, dels för att ta bort tandsten för att undvika/behandla tandlossning (parodontit). Man får även information om hur man på bästa sätt själv håller rent i munnen för att undvika tandlossning. I de fall man har tandlossning behandlas den i första hand av tandhygienisten och vid svårare fall samarbetar tandläkare och tandhygienist. Beroende på dina besvär kan det röra sig om ett enstaka besök hos tandhygienisten eller kontinuerliga ganska täta besök. Varje enskilt besök brukar ta mellan 40 och 60 minuter. Allt sker på individuell indikation. Det brukar kännas mycket rent och fräscht i munnen efteråt och det är en bra investering i din munhälsa.

Estetisk tandvård

Vi kan bland annat hjälpa dig med att ersätta trasiga, sneda eller missfärgade tänder med hjälp av porslinskronor eller skalfasader. Dessa är individuellt framställda av en tandtekniker och limmas fast på dina egna tänder. Vi kan även byta ut amalgamfyllningar mot andra material som tandfärgad komposit (plastfyllning) eller keramiska material (porslin). Blekning av missfärgade tänder är oftast enkelt och smidigt. Läs mer under ”tandblekning”.

Tandblekning

Blekning av missfärgade tänder kan man göra på olika sätt. Vi använder oss av så kallad ”hemmablekning” med plastskenor och gel. Detta eftersom vi upplever den som mest säker och även den metod som ger klart bäst resultat. Det är viktigt att man inför en tandblekning går igenom tänderna hos en tandläkare eller tandhygienist så att det inte finns några hål eller andra skador på dem. Annars riskerar man att tänderna kan ta skada av blekningen. En sådan undersökning får inte vara äldre än 3 månader gammal. Man måste också ha fyllt 18 år. För vissa patienter räcker det med att göra en så kallad Air-flow behandling för att uppnå ett önskat resultat. Detta erbjuder vi i de fall vi anser det tillräckligt. Man blästrar då bort ytlig smuts på tänderna med en speciell bläster och pulver. Inför en hemmablekning tar man avtryck av dina tänder för att kunna framställa individuella plastskenor. Skenorna får du inom några dagar. Man fyller dem med en speciell gel som successivt bleker dina tänder. Detta gör man vanligtvis nattetid. Hur många dagar/nätter man måste använda skenorna är individuellt och varierar mellan 7-14 dagar/nätter. Vi använder oss bara av mycket väl beprövad gel som är skonsam mot tänderna. Ytterligare en fördel med att göra blekskenor kontra så kallad klinikblekning är att man kan använda skenorna vid eventuell upprepad blekning. Då behöver man bara köpa till blekgelen för en låg kostnad. Kostnaden för blekning är 3.500 kr inkl. moms. Ring eller maila oss gärna för mer information!

Kirurgi och Implantat

Kirurgiska ingrepp i munhålan utför vi tandläkare själva på kliniken. Enklare kirurgiska ingrepp utförs av alla våra tandläkare men mer komplicerade fall utför tandläkare Malin Strandvik som har arbetat under några år på käkkirurgiska kliniken på Mölndals sjukhus. Fördelarna för dig som patient är att du inte behöver skickas till någon annan klinik där du inte känner behandlaren men också att du slipper väntetid för operation. Vi opererar bland annat bort komplicerade visdomständer, opererar grav tandlossning, tar bort rotrester och slemhinneförändringar, utför så kallade rotspetsoperationer och implantatoperationer. Implantat handlar om tandersättningar. Det innebär att förlorade eller svårt skadade tänder kan ersättas med en titanskruv som opereras in i käkbenet. Titanskruven fungerar sedan som en ny ”rot” som vi kan fästa en tandkrona till. Du får en tand som sitter fast precis som dina egna tänder. Vi kan ersätta en enstaka tand eller helt tandlösa käkar. Detta är en mycket bra behandling men förutsätter att du sköter din munhygien noggrannt. Vi använder oss av väl beprövade tandimplantat från Dentsply Implants – ASTRA TECH implant system EV. Ring oss gärna för mer information!

KLINIKEN
PERSONAL
PRISER
BEHANDLINGAR
KONTAKTA OSS
UNIKT! KOLLA IN VÅR AVANCERADE RÖNTGENMASKIN/CBCT SOM TAR 3-DIMENSIONELLA RÖNTGENBILDER!